waar vind je ons

wie zijn wij wat bieden wij aan hoe werken wij praktisch
     
zon animatie

't Zonnekind: Kinesitherapie voor kinderen > Hoe werken wij?

 

intake testing bespreking testing therapie samenwerking

 

Intake

Na telefonisch contact leggen we een intake-moment vast met één of beide ouders waarbij we de achtergrond van je kind goed in kaart kunnen brengen. Deze intake gebeurt steeds in afwezigheid van je kind zodat we in alle openheid over hem/haar kunnen spreken.

Vanuit deze intake bepalen we dan welke testen al dan niet opportuun zijn om zo een goed beeld te vormen van de basismogelijkheden van je kind. Zo krijgen we ook een beter zicht op de problematiek om van hieruit een gerichte therapie op te starten.

 

Testing

Hierbij maken we gebruik van gestandaardiseerde testen om de ontwikkeling van je kind in kaart te brengen. Alle methodes zijn kindvriendelijk en geven op een speelse manier inzicht in het huidig functioneren van je kind.

Op basis van deze testen wordt een ontwikkelingsleeftijd bepaald . Tijdens de afname krijgen we ook een beter zicht op de taakaanpak, werkhouding, motoriek, aandacht, motivatie en het overige gedrag van je kind.

 

naar boven

 

Bespreking testing

Na de testing bespreken we grondig wat onze bevindingen en inzichten zijn waarom je kind het op een of andere manier moeilijk heeft.

Van hieruit stellen we ook een mogelijk behandelingsplan op zodat jullie als ouders hier ook inzicht in hebben. De uiteindelijke keuze over de te volgen weg berust uiteraard volledig bij de ouders.

 

Therapie

We zoeken naar een vast moment (dat voor alle partijen past) waarop je kind in therapie kan komen. Dit kan in onze praktijk of op school (we werken samen met een heel aantal scholen in de buurt). Op verscheidene tijdstippen evalueren we de vooruitgang van je kind om te kijken of de therapie al dan niet verder gezet moet worden.

We doen ons uiterste best om je kind zo optimaal mogelijk te helpen door onze verschillende therapiemogelijkheden te combineren op maat van je kind. Zo proberen we je kind met zijn moeilijkheden te leren omgaan en het beste uit zich/haarzelf te laten halen.

We vinden het heel belangrijk dat je kind echt graag komt in therapie vandaar dat we alles zeer speels en kindvriendelijk aanpakken. Zo is de motivatie van je kind ook veel groter.

 

Samenwerking

We streven naar een optimale samenwerking tussen ouders, school, CLB en eventueel andere therapeuten.

We werken hiervoor met een heen-en-weer schriftje zodat iedereen weet wat er in de therapie gebeurt en hier op ook kan inspelen. Ook kunnen er eventueel overleg-gesprekken met alle betrokken partijen ingepland worden op school.


 
   © 2010 - design by Grafioos